Suriye Sınırında Tansiyon Düşmüyor

Esad güçlerinin Suriye'nin Rasulayn kentini son iki günde 6 kez bombalamasının ardından, bölgedeki çatışmalar sürüyor....

Esad güçlerinin Suriye'nin Rasulayn kentini son iki günde 6 kez bombalamasının ardından, bölgedeki çatışmalar sürüyor. Bölgedeki tahıl depolarında top ve uçak bombaları nedeniyle çıkan yangın devam ediyor.

Rasulayn kentini ele geçiren muhalif güçlerin kentin hemen dışında bulunan Asfar Nacar karakolu bölgesinde gece başlayan şiddetli çatışmalar, sabah saatlerinden itibaren de devam etti. Esad güçlerine bağlı bir helikopterin bölgedeki askerlere havadan gıda atarak keşif yaptığı yerde tahıl depolarında uçakların bombalaması ve top atışları nedeniyle çıkan yangın ise devam ediyor. Muhaliflerin Asfar Nacar karakolunu ele geçirmek için mevzi yaptıkları tahıl depoları, yapılan top ve havan atışları ile birlikte uçaklardan bırakılan bombalar nedeniyle büyük zarar gördü. Bölgenin tahıl depolarından birisi olan noktadan sürekli dumanlar yükseliyor.

Reklam
Reklam

Bu arada, Esad güçlerinin bölgedeki içme suyu şebekesine zehir koymuş olabileceği ihtimali üzerine, muhalifler Suriyelileri suları içmemeleri konusunda uyarıyor. Öte yandan, muhalif güçlerin ele geçirmek istediği Asfar Nacar karakolunda çatışmalar esnasında teslim olmak isteyen Suriyeli askerlerin ise, Esad'a bağlı askerler tarafından öldürüldüğü ve sayılarının yaklaşık 30 olduğu iddia ediliyor. Karakolun çevresinde son 3 günden beri şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışmalar Ceylanpınarlılar tarafından çıplak gözle izlenebiliyor.

Sınıra sıfır noktada meydana gelen çatışmalar nedeniyle hudut birlikleri sürekli olarak tel örgü çevresinde zırhlı araçlarla devriye yaparken, sınırdaki tansiyonun artması dolayısıyla çok sayıda Ceylanpınarlı ailenin ilçeyi terk ettiği, yine çok sayıda esnafın ise kepenk açmadığı ifade ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: