Suriye Sınırındaki Beldede Asker Tedbiri Elden Bırakmıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı sınır beldesi Şenyurt'ta askeri tedbirleri elden bırakmayan Silahlı Kuvvetler, Suriye sınırında...

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı sınır beldesi Şenyurt'ta askeri tedbirleri elden bırakmayan Silahlı Kuvvetler, Suriye sınırında siperler oluşturdu.

Suriye'nin Dırbasiye ilçesi ile Şenyurt beldesinin bulunduğu bölge tel örgüler ile ayrılırken, sınır boyuna çok sayıda asker takviyesi yapıldı. Suriye’den olabilecek sızmalara karşı askerler gece gündüz nöbet tutarken, siperler oluşturularak tedbir alındı.

Şenyurt Belediye Başkanı İhsamettin Demircan, beldede normal yaşamın sürdüğünü belirterek, "Suriye'de yaşanan karmaşa bizleri de derinden üzüyor. Sınırın öbür tarafında bulunanlarla akrabayız. Her ne kadar beldemizde gündelik yaşam normal akışıyla devam ediyor olsa da, karşı tarafta yaşanan gelişmeler belde halkını tedirgin ediyor. Yaşanan iç karışıklıklardan kaçışlar oluyor. Gündüz gelenler olmuyor ancak geceleri karanlıktan yararlanıp Türkiye'ye giriş yapanlar oluyor. Yakınlarını karşılamaya gelenler belediyemize gelip bizlerden yardım istiyor. Bizler de Sayın Valimizi, bölge milletvekillerimizi arayıp yardım istemek zorunda kalıyoruz. Ülkemize gelenler için Kilis, Hatay ve Ceylanpınar'da olduğu gibi Mardin bölgesinde de bir kampın kurulmasını çok istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz