Suriye tankları Cisr Eş Suğur'da

Türkiye-Suriye sınırında beklenen olmadı. Başer Esad'ın 'geri dönün' çağrısına uyarak Hatay'daki çadır kentlerden iade talebinde...

Türkiye-Suriye sınırında beklenen olmadı. Başer Esad'ın 'geri dönün' çağrısına uyarak Hatay'daki çadır kentlerden iade talebinde bulunan 428 Suriyeli, geldikleri yoldan tekrar ülkelerine gönderildi. Ancak yakın bölgelere kadar yaklaşık 50 tankın geldiği haberini alan Suriyeliler evlerine dönmek yerine yine sınırda kalmayı tercih etti. Alınan ancak doğrulanmayan bir bilgiye göre sınırı kaçak olarak geçen bir grup gazetecinin de geri dönmediği bilgisine ulaşıldı.
Başer Esad'ın 'geri dönün' çağrısına "Biz kararlar bekliyoruz vaatler değil" sözleriyle yanıt veren Suriyeliler arasında 428 kişi sabah saatlerinde bir umutla Yayladağı ilçesindeki Çadır Kent'ten ayrılarak Güveççi Köyü sınırından Türk askerlerin kontrolunde tekrar Suriye'ye geçiş yaptı. Ancak Çisr Eş Suğur'a Suriyeli askerlerin yaklaşık 50 tank ile geldiğini öğrenen Suriyeliler evlerine dönmek yerine sınırda yaşamaya başladı.
Bu arada sınırı kaçak yollarla geçerek Suriye'deki yaşanan olayları yakından takip etmek isteyen bir grup yabancı gazetecinin de geri dönmediği iddia edildi. İddia halen yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz