Suriye, Türk Turizmini De Vurdu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, Suriye'de yaşanan olayların turizmi ve Türkiye ekonomisini

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, Suriye'de yaşanan olayların turizmi ve Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de meydana gelen olaylar öncesinde iki ülke arasında turizmin yoğun olarak devam ettiğini belirterek, acentelerin iki ülke arasında haftada en az 2-3 tur yaptığını ifade etti.

İki ülke arasında vizelerin kaldırılmasıyla, karşılıklı ziyaretlerin daha da yoğunlaştığını anımsatan Tural, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Suriyeli vatandaşlar bölgemize özelikle sağlık turizmi ve ticari açıdan çok hareketli ve çok verimli ziyaretler gerçekleştiriyordu. Suriye'de başlayan olaylar bu durumu olumsuz etkiledi. Bu olayların olması sadece Gaziantep'i değil sınır komşusu olan diğer illeri de olumsuz etkiledi. Şu anda Suriye'ye turistik gidiş olmuyor. Suriye'ye kültürel ve ticari turlar tamamen durdu. Suriye'de yaşanan olaylar, turizmi ve Türkiye ekonomisini olumsuz etkiledi."

-"En çok sınır iller etkilendi"

Tural, Gaziantep'te faaliyet gösteren 150 civarında seyahat acentesinin Suriye'ye turlar düzenlediğini ve bu turların iptal edilmesiyle acentelerin büyük gelir kaybına uğradığını aktardı.

Bölgede sadece acentelerin değil, sağlık turizminin de Suriye'de yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini ifade eden Tural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriyeli vatandaşların ilimize tedavi amaçlı günübirlik gelmemesi sağlık turizmini önemli ölçüde etkilemiştir. Suriye kapısının kapanması diğer sektörlerimize de büyük zarar vermiştir. Geçimini sınır ticaretinden sağlayan esnafımız, alışveriş merkezleri, restoran, giysi, otel ve otobüs firmaları kısacası herkes bu durumdan çok etkilenmiştir. Suriye'deki olaylar en çok Gaziantep, Hatay, Mardin ve Şanlıurfa gibi sınır illerini etkilemiştir. Suriye ile ticaret en çok sınır illerinde yapılıyordu."

Reklam
Reklam

-Vatandaş tedirgin

Suriye'de yaşanan olumsuzlukların vatandaşı tedirgin ettiğini dile getiren Tural, şunları kaydetti:

"Orada akrabası bulunan herkes onları merak ediyor. Suriye'deki olaylar daha fazla insanın ölümüne neden olmadan, Suriye halkının özgürlüğüne kavuşması ve bölgeye huzur gelmesi için insanlar dua ediyor. Ülkeye özgürlük geldikten sonra Suriye ile Türkiye arasındaki ticaret daha çok artacaktır. Bundan aslan payını Gaziantep'in alacağını görüyoruz. Halk özgür olursa, ticaret serbest olursa bundan kimse zarar görmez, fayda görür."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: