Suriye Ulusal Konseyi Başkanı: “suriye’deki Değişimin Türkiye Üzerinde De Büyük Etkisi Olacak”

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasit Seyda, Suriye'deki meselenin sadece Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni değil tüm Türkiye...

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasit Seyda, Suriye'deki meselenin sadece Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni değil tüm Türkiye halkını alakadar ettiğini ifade ederek, “Bu yüzden Suriye'deki değişimin Türkiye üzerinde de büyük etkisi olacak. Herkesin bunun farkına varması gerekiyor" dedi.

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdulbasit Seyda, Taksim Metro Sergi Salonu'nda Suriye Nur Derneği tarafından düzenlenen “Suriye Yetimleri Fotoğraf Sergisi”nin açılışına katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seyda, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın uzun süredir Suriye içinde bulunmayan insanların Suriye Ulusal Meclisi'nde yer aldığını ve bu yüzden Suriye üzerindeki etkilerinin zayıf olduğunu ima ettiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Clinton'un böyle bir şey demesi biraz yanlış oldu. Çünkü Ulusal Meclis içinde bulunan gruplar belli. George Sabra hapisten yeni çıktı ve Meclis'te yer alıyor. Genç gruplar, devrime katılan insanlar var. Meclis'te yer alan insanların nereden geldiği belli.”

Seyda, "Amerika, 'Katar'daki toplantıda önereceğimiz gruplar olacak' dedi ve bu kapsamda yeni bir muhalif yapılanma oluşturulmak isteniyor. Amerika'nın önereceği gruplar hakkındaki fikriniz nedir ve bunu ABD'nin bir müdahalesi olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna ise, “Suriye halkını temsil edecek kişiye, Suriye halkı karar veriyor. Suriye halkına destek verdiği için Türkiye hükümetine teşekkür ediyoruz. ABD ile ilişkimiz devam ediyor, görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa Birliği ile de ilişkilerimiz devam ediyor. Suriye'deki mesele, sadece hükümeti alakadar eden bir şey değil, tüm Türkiye halkını alakadar ediyor. Bu yüzden Suriye'deki değişimin Türkiye üzerinde de büyük etkisi olacak. Herkesin bunun farkına varması gerekiyor. Özellikle Türkiye'deki muhalefetin de bunu olay yapıp, başka şeylere kaydırmaması lazım” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüştüklerini hatırlatan Seyda, “İstanbul’a bir okul açmak için talepte bulunduk. Bunun için bize söz verdiler. Ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Bunun için çalışmalar başlattıklarını ifade ettiler. Avrupa’daki yetkililerden de bu konuda yardım istiyoruz. Suriye’den 3 milyon insan göç etmiş durumda. Bu insanlar çok mağdur durumdalar. Bundan dolayı biz Türkiye’den dili Arapça olan bir okul istiyoruz. Tüm rejime karşı savaşanları saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Sergide yaralı, hayatını kaybeden, ailesini kaybeden çocukların resmedildiği tablolar yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: