Suriye Ulusal Konseyi'nden Kilis'e Ziyaret

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdülbasid Seyda, Suriye'deki olayların önlenmesi için kaybedecek vakitlerinin olmadığını ifade ederek, "Akan kanın durması için

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı Abdülbasid Seyda, Suriye'deki olayların önlenmesi için kaybedecek vakitlerinin olmadığını ifade ederek, "Akan kanın durması için acele edilmesi gerekiyor. Uçuşa yasak bölgeler oluşturularak katliam önlenmeli" dedi.

SUK Başkanı Seyda, SUK eski Başkanı Burhan Galyun ve bazı konsey üyelerinden oluşan bir heyet, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Suriye'den kaçarak Kilis'e gelen Suriyelileri ziyaret etti.

Heyete Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ve diğer görevliler eşlik etti. Konteyner kente giden heyet, burada yaşayan Suriyeli vatandaşların temsilcileriyle görüşerek Ramazan Bayramlarını kutladı ve vatandaşların dile getirdikleri talepleri not aldı.

Reklam
Reklam

Heyettekiler ve Vali Tapsız, burada bazı konteynerlere girerek aileleri ziyaret etti, çeşitli hediyeler verdi.

Suriye'deki olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan SUK Başkanı Seyda, olayların önlenmesi için kaybedecek vakitlerinin olmadığını ifade ederek, "Akan kanın durması için acele edilmesi gerekiyor. Uçuşa yasak bölgeler oluşturularak katliam önlenmeli" dedi.

Konteyner kentteki camiye giderek vatandaşlarla sohbet eden heyet, son olarak Kilis Devlet Hastanesi'ne geçti ve tedavi altına alınan Suriyelileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hükumetin, Kilis'te Birleşmiş Milletler standartlarının çok üzerinde bir sığınma merkezi yaptığını ifade eden Vali Tapsız, "Valiliğimizce burada yaşayan Suriyelilerin her türlü iaşe, ibate ve ayrıca sosyokültürel ihtiyaçları titizlikle sağlanmaktadır" diye konuştu.

Heyet, konteyner kentte sağlanan imkanlardan dolayı hükumete ve valiliğe teşekkür etti.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: