Suriye Ve Arakan’da Hayatını Kaybedenler Için Gıyabi Cenaze Namazı

Kayseri’de Suriye ve Arıkan’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı. Cuma namazı çıkışında...

Kayseri’de Suriye ve Arıkan’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı. Cuma namazı çıkışında kılınan gıyabi cenaze namazına sivil toplum örgütleri destek verdi.

Mazlumder Kayseri Şubesi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu Suriye ile Arıkan’da yapılan zulmü protesto etti. Cuma namazı çıkışında emekli müftü Mehmet Göktaş, Suriye ordusunun saldırıları sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Müslümanlarla, Myanmar'ın Arakan bölgesinde Budistler tarafından öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Reklam
Reklam

Cenaze namazının kılınmasının ardından sivil toplum örgütleri adına Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet İlhan yaptı. İlhan, Suriye’deki katliama sessiz kalamayacaklarını ifade ederek, orada yaşayan insanlarla hem din kardeşi olduğumuzu hem de geçmişten gelen kültürel bağların bulunduğunu ifade etti. Arakan bölgesindeki katliamın da biran önce durdurulmasını isteyen İlhan, dünyanın bu iki olayda Müslümanların katledilmesine sessiz kalamayacağını ifade etti. Açıklamaların ardından grup dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: