Suriye'de askeri cephanelikte patlama: 15 ölü

ŞAM (İHA) - Suriye'nin Halep şehrinde orduya ait bir cephanelikte meydana gelen şiddetli patlamada 15 asker öldü, 50 asker de yaralandı.

Resmi SANA haber ajansı, patlamanın yerel saatle 04.30'da meydana geldiğini bildirdi. Askeri yetkililer, piyade okulunda yaşanan olayda sabotaj ihtimali bulunmadığını belirterek patlamanın kaza sonucu yaşandığını bildirdi.

SANA, patlamanın bölgede 50 dereceyi bulan yüksek hava sıcaklıklarından kaynaklanan bir kaza sonucu meydana geldiğini duyurdu.

Bir itfaiye yetkilisi ajansa yaptığı açıklamada, patlamanın Halep'in Müselmiye bölgesindeki askeri kışlanın cephaneliğinde meydana geldiğini belirterek, patlamadan kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürdüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Çoğu, çevreye saçılan cam kırıkları nedeniyle yaralanan askerlerin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Yetkililer, depodaki cephanelerin birbirlerini tetikleyerek infilak etmesiyle çok büyük bir patlamanın yaşandığı söyledi.

Suriye'de son günlerde etkili olan sıcak hava nedeniyle, başta ülkenin kuzeyi olmak üzere pek çok noktada orman yangınları yaşanıyor.