Suriye’de bir muhalif Kürt daha öldürüldü

Suriye’de Baas rejimine muhalif liderler ve parti yöneticilerine yönelik suikastlar devam ediyor. Muhalif Kürtlerden Geleceğin...

Suriye’de Baas rejimine muhalif liderler ve parti yöneticilerine yönelik suikastlar devam ediyor. Muhalif Kürtlerden Geleceğin Partisi Lideri Meşal Temo ile Kamışlı’daki aşiret lideri Abdullah Bedro’nun üç oğlunun öldürülmesinin ardından bir cinayet daha işlendi. Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi Halep Sorumlusu Dr. Şêrzad Hac Reşîd (24), kaçırıldıktan bir gün sonra infaz edilmiş halde bulundu. Dr. Şêrzad’ın ölümü Suriye’de büyük yankı uyandırdı. Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, olayı Suriye’ye yerleşen PKK’nın yapmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi. Güçlü, Suriye’de Kürt aşiret lideri, parti yönetici ve üyelerine yönelik saldırıların devam edebileceği uyarısında bulundu.
Alınan bilgilere göre, Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi (PYDKS) Halep Temsilcisi Dr. Şêrzad Hac Reşîd, geçen yıl tıp fakültesini bitirdikten sonra El-Emel Hastanesi’nde göreve başladı. Muhalif gençlere öncülüğü ile bilinen Reşîd, bir yıldır Halep’te PYDKS’nin temsilciliğini yapıyordu. Baas rejiminin katliamlarına karşı Kürtler başta olmak üzere bütün muhaliflerin birlikte hareket etmesi gerektiğini sık sık dile getiren Reşîd, internet aracılığıyla da Esed askerlerinin yaptığı katliamı dünyaya duyurmaya çalışıyordu. Baas rejiminin hedefine giren Reşîd, 9 Şubat akşamı hastaneden çıkıp parti binasına giderken El-Sebil Mahallesi'nde kaçırıldı. Reşîd’in temsilcisi olduğu parti yönetici ve üyeleri hemen basın açıklaması düzenleyerek arkadaşlarının hayatından endişe ettiklerini dile getirdi. Genç doktor, bir gün sonra Halep’te kafasına kurşun sıkılarak infaz edilmiş halde bulundu. Reşîd’in arkadaşları, infazın El-Muhabarat ya da onunla birlikte hareket eden PKK’lılar tarafından yapıldığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

GÜÇLÜ: SURİYE’DE KÜRT MUHALİFLERE İNFAZLAR DEVAM EDECEK
Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü, Kamışlı’nın en büyük aşiret lideri Abdullah Bedro’ya yönelik saldırının PKK tarafından yapıldığının net olduğunu, Meşal Temo olayını da PKK'lıların yaptığına dair ciddi duyumlar olduğunu belirtti. Güçlü, “Son olarak genç bir doktorun öldürülmesi akıllara PKK’yı getirdi. Çünkü PKK o bölgeye yerleştikten sonra Baas karşıtı Kürtler öldürülmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde o bölgedeki nüfuzlu Kürtlere saldırılar devam edebilir.” dedi.
Doktor Reşîd’in Suriye’nin Afrin şehrinde doğduğunu ve aşiretinin orada yaşadığını anlatan Güçlü, o bölgede PKK’nın yol –kontrol ve arama yapmaya başlamasının aileleri rahatsız ettiğini kaydetti. Güçlü, Afrin’deki aşiretlere güç yetiremeyen PKK ve Baas’ın, Halep’te böyle bir olayı gerçekleştirmiş olma ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

PKK, AFRİN’DE YOL KONTROLLERİNE BAŞLADI
Terör örgütü PKK’nın Suriye’ye yerleşmesi ve Baas rejimi lehine yaptıkları, Kürtçe yayın yapan internet sitelerinden avestakurd.net tarafından yayınlanan bir fotoğrafta daha iyi anlaşılıyor. Sitenin haberinde PKK’nın silahlı militanlarının Demokratik Birlik Partisi bünyesinde Afrin şehrine dağıldıkları belirtiliyor. Haberde silahlı PKK’lıların birçok yerde yol kontrolleri yapıp üst araması yaptıkları belirtiliyor. Haberde PKK'lıların çoğu zaman halkı tehdit ettikleri, bu yüzden halkın zaman zaman yolunu değiştirmek zorunda kaldıkları belirtiliyor. Suriye’nin Afrin şehri Hatay ile Kilis’in hemen karşısında bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz