Suriye'de gösteriyle geçen bir Cuma daha

Suriye'de Beşar Esad yönetimine son verilmesi amacıyla üç aydır sürdürülen protesto gösterileri bu Cuma da devam etti; ülkenin çeşitli kent ve kasabalarında on binlerce kişi yürüdü.

Suriye'nin birçok kent ve kasabası, Cumhurbaşkanı Beşir Esad'a görevi bırakması çağrılarını yansıtır şekilde "Ayrılış Cuması" olarak adlandırılan gösterilere sahne oldu.

Şam'daki BBC muhabiri Lina Sinjab, bugünkü temanın "İrhal" (Terket) olduğunu belirtiyor.

Ülkede Cumhurbaşkanı Esad'ın yönetimine karşı başlatılan halk ayaklanması üçüncü ayında ve her hafta sokaklardaki protestocu sayısı artıyor.

Bugünkü gösterilere de onbinlerce kişinin katıldığı belirtiliyor.

Protesto gösterilerinin çoğunun barışçı geçtiği ve polisin müdahale etmediği, ama başkent Şam ile Halep kentinde göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanıldığı; bazı kişilerin elektrikli coplarla dövüldüğü bildiriliyor.

Reklam
Reklam

Ülke çapında onlarca kişinin gözaltına alındığı ve Şam'ın Midan mahallesinde güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda en az 20 kişinin yaralandığı haber alındı.

Geçen hafta boyunca ordu, Suriye'nin kuzeyinde, Idlib yöresinde saldırıları yoğunlaştırmış, İnsan Hakları Gözlemcilerine göre, çatışmalarda en az 14 kişi can vermişti.