Suriye'de Halk ‘varil” Bombalarıyla Vuruluyor

Suriye'de çıkan çatışmalarda Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın ordusunun halkın üzerine ‘varil’ bombaları ile saldırdığı, yüzlerce...

Suriye'de çıkan çatışmalarda Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın ordusunun halkın üzerine ‘varil’ bombaları ile saldırdığı, yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ya da yaralandığı iddia edildi.

Dünya kamuoyunun köşeye sıkıştırdığı Beşşar Esad'ın muhalifler karşısında güç kaybetmeye başlamasından sonra insanlık dışı yöntemlere başvurduğu, sivil halkın üzerine varil, gaz tenekesi ve zeytinyağı tenekelerine doldurdukları el yapımı bombaları helikopter ve uçaklardan attırdığı belirtildi.

Bu arada Esad yönetimi ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar nedeniyle, binlerce insan hayatını kaybederken binlerce insanın yaralandığı ifade ediliyor. Yüzlerce Suriyelinin çatışmalarda sakat kaldığı görülüyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan Halep ve çevresinde Suriye ordu birliklerinin saldırılarının ardından Kilis'e getirilen 15 Suriyeliden ikisi hayatını kaybetti.

Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar Halep ve çevresinde sürerken, Suriye Hava Kuvvetleri tarafından varillerin içerisine doldurulan el yapımı bombaların helikopter ve uçaklardan atılması sonucu 15 kişi yaralandı. 15 Suriyeli, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi, yaralılardan ikisi hayatını kaybetti. Sağlık durumu ağır olanların çevre illere gönderildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: