Suriye'de Iç Savaşın 4. Yılına Girildi

 Samsun İnsani Yardım Hareketi Başkanı İdris Akdin, "Suriyeli mültecilere onlarca yardım tırını her ay düzenli olarak ulaştırıyoruz" dedi.

Samsun İnsani Yardım Hareketi Başkanı İdris Akdin, "Suriyeli mültecilere onlarca yardım tırını her ay düzenli olarak ulaştırıyoruz" dedi. Akdin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 4 yıldır savaşın sürdüğü Suriye'de, vatandaşlara yardımseverlerden toplanan paralar ve yardım malzemelerini ulaştırdıkları söyledi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın kurduğu fırınlarda günde 270 bin ekmeğin mültecilere dağıtıldığını anlatan Akdin, "Savaşın başladığı zamandan itibaren SİYAH olarak yardımları düzenli olarak yapıyoruz. SİYAH olarak yetim okularındaki savaşın yetimlerine giyim, kırtasiye yardımının yanı sıra onlara manevi destek de veriyoruz. Suriye'de içler açısı durum var. İHH, Suriye'yi görev biliyor yardımlarını aralıksız sürdürüyor zaten İHH bütçesinin büyük kısmını Suriyeli mültecilere uluştırıyor" diye konuştu. Samsun'da aralarında Suriyelerinde bulunduğu 220 alieye yardım yaptıklarını ifade eden Akdin, "Türkiye, Suriyeli mültecilere kucak açtı. Türkiye Cumhuriyeti özverili çalışmaları nedeniyle dünyanın en iyi mülteci kampları seçildi" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: