Suriye'de kaçırılan 'İngiliz kadını Şam Cephesi kurtardı'

Suriye'de IŞİD'e katılan eşini geri dönmeye ikna etmek için çocuklarıyla birlikte bu ülkeye gittikten sonra kaçırılan İngiltere vatandaşı bir kadının muhalif Şam Cephesi tarafından kurtarıldığı bildirildi.

IŞİD'e katılan eşini geri dönmeye ikna etmek için çocuklarıyla birlikte Suriye'ye gittikten sonra kaçırılan İngiltere vatandaşı bir kadının muhalif Şam Cephesi tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Şam Cephesi'nden yapılan açıklamada Manchester kentide yaşayan Şuki Begüm adlı kadının yakınlarına teslim edildiği ifade ediliyor.

Begüm'ün IŞİD'e katılan eşini bulmak için Suriye'ye gittiği söyleniyor.

Şam Cephesi'ne göre Begüm kocasını geri dönmeye ikna etmek için bu tehlikeli yolculuğu yaptı ancak eşini razı edemedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra da IŞİD denetimindeki bölgeden çıktığında bir grup tarafından fidye için kaçırıldı.

Begüm ile ilgili haberler ilk olarak geçen Ağustos'ta Daily Telegraph gazetesinde çıkmıştı.

'Para ödeyemediği için kaçırıldı'Gazete, Begüm'ün Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden çıktıktan sonra Türkiye'de mahsur kaldığını yazmış, daha sonra da insan kaçakçısı çeteye para ödeyemediği için kaçırıldığı iddia edilmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere vatandaşı bir kadının beş çocuğuyla birlikte kayıp olduğunu bildiklerini, ancak bunun aynı vaka olup olmadığını doğrulayamayacaklarını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü, "Türkiye'de kaybolduğu bildirilen bir İngiltere vatandaşı ve çocuklarının nerede olduğunu bulmak için Türk makamlarıyla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz ve konsolosluğumuz vatandaşımıza yardıma hazır bekliyor." dedi.