Suriye'de Kalp Krizi Geçirdi Diyarbakır’da Ameliyat Oldu

Suriye’de Baas rejiminin devam eden katliamında en çok hasta, yaşlı ve çocuklar etkileniyor. 3 ay...

Suriye’de Baas rejiminin devam eden katliamında en çok hasta, yaşlı ve çocuklar etkileniyor. 3 ay önce Suriye’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle kalbine stent takılan Abdulkani Ali, çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle bir daha tedavi olamadı. Türkiye’ye gelen Ali, Diyarbakır’a sevk edilerek tedavi altına alındı. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koroner bypaas olan Ali, sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

Suriye’de fayans ustası olarak çalışan 56 yaşındaki Abdulkani Ali, yaklaşık 3 ay önce geçirdiği kriz nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yaşanan savaş nedeniyle tam hizmet veremeyen Suriye hastanelerinde kalbine geçici olarak stent takıldı ancak olması gereken operasyon yapılmadı. Türkiye’ye gelen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ali, Kalp Damar Cerrahisi Op. Dr. Utkan Sevük’ün öncülüğünde Op. Dr. Fırat Ayaz’ın yardımıyla başarılı bir operasyon yapıldı. 4 damarına kalbini durdurmadan koroner bypass yapılan Abdulkani Ali yoğun bakımda 1 gün kaldıktan taburcu edildi. Sağlığına kavuşan Abdulkani Ali, ameliyat olmadan önce çok zor durumda olduğunu ve nefes almakta bile zorluk çektiğini belirterek, “Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle bir türlü tedavi olamadım. Diyarbakır’a gelmek zorunda kaldım. Ameliyat olacak param ve sağlık güvencemde yoktu. Burada tedavi olmamın çok olacağını düşünüyordum. Sağ olsun hastanede bana yardımcı oldular yatışım yapıldıktan sonra Doktor Utkan Sevük yanıma gelerek ameliyat olmamın gerektiğini belirtti. Türkçe bilmediğim için hastane bünyesinde Kürtçe bilen personeller yardımıyla derdimi anlattım. Ve ameliyat olmayı kabul ettim. Şimdi sağlığım eskisinden daha iyi Allah doktorumdan ve bana emeği geçen personeller ve devletten razı olsun. Çok mutluyum, hiçbir zaman bu bana yapılan yardımı unutmayacağım. Suriye’de yaşanan kirli savaşın içerisinde benim gibi binlerce hasta var. Allah onlarında yardımcısı olsun.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kamu Hastaneler Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr.Muhammet Güzel Kurtoğlu ise “Gerek Suriye’den gerekse Irak’tan hastalarımız sık sık geliyorlar, hastanemizde son teknoloji ile ameliyatlarını oluyorlar memnuniyetleri bizleri sevindirmektedir. Gelen hastalarımıza en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni ekibimizle yapmaktayız.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz