Suriye'de Kan Durmuyor

BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın kırılgan olarak nitelendirdiği ateşkes sürecinde iki yaralı Suriyeli öğle...

BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın kırılgan olarak nitelendirdiği ateşkes sürecinde iki yaralı Suriyeli öğle saatlerinde Hatay Reyhanlı Kavacık köyünden Türkiye'ye giriş yaptı. Yaralı getirilen iki Suriyeli, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ateşkes sürecinin yaşanması beklenen Suriye'de bugün iki yaralı öğle saatlerinde Türkiye topraklarına giriş yaptı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavacık köyü üzerinden geçiş yapan iki Suriyeli Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Annesi ile birlikte Suriye'de yaşadıkları köyde Esad birlikleri tarafından üzerlerine ateş açıldığını belirten Zahir Osman, iki aydır yaşadıkları köyde saldırıların durmadığını ifade ederek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Biz mahallede misafirlikteyken Esad askerleri köye girdi. Bunun üzerinde biz de kendi evlerimize doğru kaçmak istedik. O esnada helikopter mahalledeki bir binayı vurdu. Binanın yıkılması ile pirket taşları 40 50 metre mesafeden kafama isabet etti. Esad askerleri bölgede mevcut olan sağlık kuruluşları ve eczaneler ile özel muayenehaneleri imha ediyor. Esad yandaşları herhangi bir hastanın tedavi olma ihtimalini bırakmadan en küçük bebeğin bile sağ girip ölü çıkmasını istiyor.Sağlık kuruluşlarını bu yönde tehdit ediyorlar."

Yaralı oğlu ile birlikte sınırı geçen Hatice Osman da köylerinde kuşatmanın devam ettiğini öne sürerek ülkede kanın durmadığını söyledi. Hatice Osman; yaralıların hiçbir hastanede tedavi edilemediğini belirterek şunları söyledi: "Benim oğlumu da yaraladılar. Esad'ın askerleri tedavi olmasına izin vermedi. Kan kaybından ölecekti. Bir buçuk gün yaralı olarak oğlum öylece kaldı. Ondan sonra Türkiye'ye geldik. Türkiye'de bizi en iyi şekilde karşıladılar"

Reklam
Reklam

SURİYE MÜHİMMATLARI GİZLENİYOR

Yaşadıkları köyde Suriye yandaşlarının askeri mühimmatları ateşkes kararı gereğince gizlediklerini dile getiren Hatice Osman; sözlerini şöyle tamamladı: "Halep'deki köylerde gazeteciler geldi diye askerler silahlarını gizledi. Sonra onlar gittikten sonra halk sevinmeye başladı. Sonra da askerler; 'Niye seviniyorsunuz' dedikten sonra ateş açıldı. Komşularımız yaralandı.Suriye harap oldu. Taş üstünde taş bırakmadılar."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: