Suriye'de kanlı saldırı: Çok sayıda ölü var

Suriye'nin Humus kentinde iki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 46 kişi öldü. Yüzden fazla kişinin de yaralandığı haber veriliyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, intihar eylemcilerinin kullandığı bomba yüklü iki aracın Humus'ta rejim güçlerinin kontrolünde olan ez-Zehra mahallesi yakınındaki Sittin caddesinde 20 dakika arayla infilak ettirildiği saldırılarda ölü sayısı 46 'ya çıktı. Olayda 100'ün üstünde de yaralı var.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA ise Humus Valisi Talal el-Berrazi'ye dayandırdığı haberinde "eş zamanlı gerçekleşen iki patlamada en az 25 kişinin öldüğü, 39 kişinin yaralandığı" belirtildi. Haberde, yaralılardan pek çoğunun durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Saldırı sonucu civardaki ev ve işyerlerinde büyük hasar meydana gelirken caddede bulunan toplu taşıma araçlarında da hasar oluştuğu kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin çoğunun sivil olduğu ifade edildi. Saldırının düzenlendiği cadde Alevilerin yaşadığı El Zehra bölgesinde bulunuyor. Geçtiğimiz ay El Zehra bölgesinde DAEŞ'in üstlendiği saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmişti.

(AA)

Anahtar Kelimeler: