Suriye'de operasyonlar Humus'ta yoğunlaştı

Esad muhaliflerinin güçlü oldukları Humus bölgesinde düzenlenen operasyonlarda son iki günde on iki kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Humus, Esad muhaliflerinin güçlü oldukları bir kent.

Suriye'de güvenlik güçlerinin Humus bölgesinde yaptığı operasyonda üç kişinin yaralandığı bildirildi.

Humus-Türkiye'ye bağlantı yolu üzerindeki El Rastan kasabasında yaşanan olayda, görgü tanıklarının ifadesine göre tanklardan ateş açılması sonucu yaralananlar oldu.

Reuters haber ajansına demeç veren El Rastan sakinleri, yaklaşık 60 kadar tank ve zırhlı aracın, kasabanın doğu bölgesinde konuşlandığını söylediler.

Humus bölgesinden gelen haberler operasyonların son günlerde yoğunlaştığı yönünde.

Reklam
Reklam

Pazar günü Humus'a yakın Kuseyir kasabasında 12 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü bildirilmişti.

Humus şehri ve civarındaki yerleşimler, ordudan ayrılıp Esad karşıtlarına katılan askerlerin de desteğiyle kuvvetlenen muhalif güçlerin bulundukları alanlar.

“Şam’da Esad muhalifi bulmak zor”

Yabancı habercilerin ülkeye sokulmaması sebebiyle, Suriye'de yaşananlara dair haber akışı zorlukla gerçekleşiyor.

Uzun süre sonra başkent Şam'a ulaşabilen BBC muhabiri Lyse Doucet, ülkede Esad'ı savunanlar dışında siyaset hakkında konuşabilecek kaynak bulmanın bir hayli güç olduğunu bildiriyor.

Doucet, Suriye'de Esad'a destek olan bir kesimin hala mevcut olduğunu kaydediyor; ancak muhaliflerin sert bir şekilde bastırılması sebebiyle bu desteğin de azalabileceğine dikkat çekiyor.

AB ve AB'nin yaptırım önlemleri uygulamaya başladığı Esad rejimi, ülkedeki muhalif grupları "silahlı çeteler" ve "teröristler" olarak adlandırıyor.