Suriye'de silah ve patlama sesleri

Suriye'deki silah ve patlama seslerinin sınıra yakın Türk köylerinden duyulduğu bildirildi.

Suriye'deki silah ve patlama seslerinin sınıra yakın Türk köylerinden duyulduğu bildirildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü sakinleri, sabahın erken saatlerinde silah ve patlama sesleriyle uyandıklarını kaydettiler.

Seslerin çok yakından geldiğini ifade eden köylüler, çatışmalar nedeniyle tedirgin olduklarını, zaman zaman duydukları patlamaların etkisiyle evlerinin bile sallandığını iddia ettiler.

Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Malik K., Suriye'deki akrabalarıyla telefonla görüştüğünü ve Beşşar Esad güçlerinin saat 7.00'da vur emri alarak köylere saldırdığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Akrabalarının, "yaklaşık 2 saat süren silah ve tank kullanılan çatışmalarda birçok evin zarar gördüğünü" anlattıklarını belirten Malik, "Telefonla görüştüğüm kişiler 76 kişinin öldüğünü söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın dün Beşşar Esad ile yaptığı görüşmeyle çatışmanın durmasını bekliyorduk. Ancak daha da arttı. Yakınlarımızın hayatından endişeliyiz. Artık bu katliamın durması gerek. Tüm dünyanın sesimizi duymasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Yayladağı ilçesine bağlı Uluköy yakınlarındaki Suriye köylerindeki bazı binalardan yükselen dumanlar ve yine bir evin çatısındaki askeri giysili silahlı kişiler kameralara yansıdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: