Suriye'de Türk Gazeteci Kaçırıldı

GAZİANTEP (AA) - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), Milliyet Gazetesi fotomuhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırıldığını bildirdi.

Medya-İş'ten kınama Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser de kamuoyunu bilgilendirmek ve Suriye'de yaşanan katliamı kamuoyuna duyurmak için tehlikeli bölgede görev yapan gazetecilerin gerek Suriye ordusu gerekse oradaki gruplar tarafından hedef alındığını belirtti. İnsanların kaçtıkları yerlere gazetecilerin koşarak gittiğini ifade eden Eser, şunları kaydetti: "Sadece kamuoyunu bilgilendirmek için bölgede görev yapan fotomuhabiri Bünyamin Aygün'ün kaçırılmasını kınıyoruz. İşleri sadece haber yapmak olan arkadaşlarımızın karşılaştığı bu durumlar artık bir son bulmalıdır. Aygün derhal serbest bırakılmalıdır. Medya-İş olarak Suriye'de akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: