"Suriye'de Yaşam Giderek Zorlaşıyor"

KİLİS (AA) - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubunun saldırılarına maruz kalan Suriyeli Türkmen aileler, ülkelerindeki yaşamın giderek zorlaştığını belirtiyor. 

Irak Şam İslam Devleti grubunun saldırılarına maruz kalan Suriyeli Türkmen aileler, ülkelerindeki yaşamın giderek zorlaştığını belirtiyor. IŞİD ile İslami Cephe grubu arasında Azez'e bağlı Çobanköy bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Füze ve ağır silahların kullanıldığı çatışmalardan bölgede yaşayan Suriyeli Türkmenler de etkileniyor. Saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 2 bin 500 Suriyeli Türkmen ise Kilis'e sığındı. Misafirlerden bir bölümü konteyner kente bir bölümü ise okullara yerleştirildi. Suriyeli Ali Fahal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Çobanbey köyüne düzenlenen saldırılardan kaçarak Kilis'e geldiklerini belirtti. IŞİD ile İslami Cephe arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını anlatan Fahal, "İki grup arasında çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler oldu. Biz canımızı zor kurtardık. Türk sınırına yakın bir yere kaçmak zorunda kaldık. Suriye'de yaşam giderek zorlaşıyor. Kadın ve çocuklar çok zor günler geçiriyor" dedi. Fahal, yardımlarından dolayı Türk hükumetine teşekkür etti. Abdulhamit Gedro ise Azez'e bağlı Esselame bölgesindeki çatışmanın devam ettiğini söyledi. IŞİD'in saldırısında evlerinin yıkıldığını ifade eden Gedro, "Çocuklarımı da alarak Türkiye'ye sığındık. Türkiye olmasaydı biz de ölürdük. Saldırılarda çok insan hayatını kaybetti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: