Suriye'de Yaşananlara Tepki Gösterdiler

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi, Suriye'de yaşanan olayları protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi, Suriye'de yaşanan olayları protesto etti.

AGD Alanya Şube Başkanı Ahmet Pişirici, bazı siyasi parti temsilcileri ve dernek üyelerinin katılımıyla Kapalıyol havuz başında yaptığı basın açıklamasında, Suriye yönetiminin son günlerde özellikle Humus'a bağlı Hule kasabasında çoğu çocuk 100'den fazla kişinin katledildiğini iddia etti.

Bölgede derin bir komplo olduğunu ileri süren Pişirici, "Suriye'de halk hareketine karşı mevcut yönetim büyük zulüm yapıyor. Başta CIA ve MOSSAD olmak üzere çeşitli örgütlerin olaylardaki varlığı bir gerçek. Suriye, ABD'nin büyük Ortadoğu Projesi olarak gündeme getirdiği siyasal, ekonomik, toplumsal ve askeri dönüştürme operasyonunun hedef ülkelerinden birisi. Suriye'de gelinen durum, emperyalistlerin en baştan beri istediği durumdur" dedi.

Reklam
Reklam

Suriye halkıyla kendilerini bir gördüklerini ifade eden Pişirici, "Suriye'de çözüm öncelikli olarak bölgenin işgallerden kurtarılması ve yeni işgallere geçit vermeyecek bir zemine kavuşturulması ile mümkündür. Suriyeliler'in kaderinin diktatörlerin, emperyalistlerin ellerine bırakılmaması gerekir" diye konuştu.

Herkesin arzusu huzur, saadet ve barış olduğunu dile getiren Pişirici, şunları söyledi:

"Yeni dünya düzeni İslam dünyasının temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturacakları birlikteliklerle kurulacaktır. Bunun için dış müdahale değil, bölge halklarıyla bölgesel yöntemleri zorlayarak yerli ittifaklar oluşturma çabaları gerekiyor. Burada milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'ın ortaya koyduğu D-8'in ehemmiyeti bir kez daha anlaşılmıştır. İnsanlığa huzur ve saadet, ancak D-8 ve İslam Birliği ile tesis edilebilir."

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: