Suriye'deki Çatışmalar Şiddetini Arttırıyor

Suriye’nin iç ve sınır kesimlerinde Esad’a bağlı Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye ordusu ve...

Suriye’nin iç ve sınır kesimlerinde Esad’a bağlı Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye ordusu ve muhalifler arasındaki çatışmalar şiddetini arttırarak sürüyor.

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Suriyeliler, Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı sınırından Türkiye’ye sığınıyor. Suriyelilerin kaçışını engellemek için bölgedeki yerleşim yerleşim yerlerine mevzi kurduğu öğrenildi. Suriye topraklarındaki evlerin çatılarındaki mevziler, Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi, Görentaş ve Uluyol köylerinden görülebiliyor. Sınır boyunca gözetleme yapan ve devriye atan Suriye askerlerinin, Suriyelilerin ülkeden kaçışını engellemeye çalıştığı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR SÜRÜYOR

Bu arada, tüm engelleme ve korkutmaya rağmen ülkeden kaçış sürüyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köyü sınırları ile, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan, Kızılçat ve Güveççi köyü sınırlarının çeşitli bölgelerinden Türkiye’ye geçişler sürüyor.

Suriye’deki çatışma ortamından kaçan 207 Suriyeli Türkiye’ye sığındı. Aralarında üst düzey komutan ve askerlerin de bulunduğu 207 Suriyeli Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köyü sınırlarından Türkiye’ye geçiş yaptı. Türkiye’ye sığınan 207 kişilik Suriyeli grubun içinde Suriye Ordusunda görevli 1 albay, 1 yarbay, 1 yüzbaşı ve 2 teğmen, aileleriyle birlikte toplam 207 Suriyeli Türkiye’ye kaçtı. Gruptaki rütbeli ve askerler, aileleriyle birlikte Hatay’daki Apaydın Çadır Kentine yerleştirildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivil Suriyeliler ise Şanlıurfa’ya gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: