Suriye'deki Iç Savaş

ŞANLIURFA (A.A) - Ülkesinde yaşanan iç savaşta yaralanarak felç olan 17 yaşındaki genç, hayırseverlerin desteğiyle tedavi olmayı bekliyor.

ŞANLIURFA (A.A) - Ülkesinde yaşanan iç savaşta yaralanarak felç olan 17 yaşındaki genç, hayırseverlerin desteğiyle tedavi olmayı bekliyor.

Bir ay önce Suriye'nin Halep kentinde yaşanan çatışmalarda, sokakta oynadığı sırada mermi isabet etmesi sonucu gözünü kaybeden ve felç olan 15 yaşındaki Ali El Hamo, yaklaşık 20 gün önce olaylardan kaçarak Viranşehir ilçesine geldi.

Yenişehir Mahallesi'nde, hayırseverlerce tahsis edilen 2 odalı evde, ailesi ve çok sayıda yakınıyla kalan genç, yaşamını güçlükle sürdürüyor.

Reklam
Reklam

El Hamo'nun üvey annesi Rağde El Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada yaklaşık bir ay önce oğlunun sokakta oynadığı sırada keskin nişancılar tarafından vurulduğunu söyledi. Olayın ardından çocuğunun gözünü kaybettiğini ve felç kaldığını anlatan El Halil, şunları kaydetti:

"Oğlumu Halep'te bulunan hastaneye götürdüm. Orada ilk müdahale yapıldı ama felç kaldı. Şu an hijyenik olmayan bir ortamda kalıyor. Hayırseverlerin yardımlarıyla geçiniyoruz. Biz ülkemizden kaçıp Türkiye'ye sığındık. Şu an oğlumun durumu çok kötü. Yürüyemiyor, konuşamıyor ve ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Muhabir: Reşit Dağ / Yasin Dikme

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: