Suriye'deki Iç Savaş

KİLİS (AA) -  Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girişi devam ediyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girişi devam ediyor. Çoğunluğu çocuk ve kadın çok sayıda Suriyeli, Kilis'teki gümrük kapısına geldi. Kontrollerin ardından Türkiye tarafına geçen Suriyelileri, daha önce Kilis’e gelen yakınları karşıladı. Yanlarına alabildikleri eşyalarla gümrük kapısından geçen Suriyeliler, şehir içi otobüslere ve taksilere binerek bölgeden ayrıldı. Bazı Suriyelilerin de sınır kapısından ülkelerine döndüğü görüldü. Öte yandan, Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda, Suriye'ye yardım malzemesi ile çimento taşıyan tır ve kamyonlar, yaklaşık 4 kilometre kuyruk oluşturdu. Gümrük kapısında yükler başka araçlara nakledildiği için yoğunluk yaşandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: