Suriye'deki Iç Savaş

İHH İnsanı Yardım Vakfı tarafından Suriye'de kurulan yetimhanede, iç savaş nedeniyle anne, babasını kaybeden çocuklara sahip çıkılıyor.

İHH İnsanı Yardım Vakfı tarafından Suriye'de kurulan yetimhanede, iç savaş nedeniyle anne, babasını kaybeden çocuklara sahip çıkılıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye'deki olaylarda anne, babasını veya yakınlarını kaybeden ve kimsesi bulunmayan çocuklara destek olduklarını kaydetti. Suriyeli çocukların hemen her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Karacaoğlu, bunların yanı sıra çocukların eğitimiyle de yakından ilgilendiklerini belirtti. Suriye'nin İdlib ve Azaz kentlerinde kurulan yetimhanelerde kimsesiz olan çocukların hayata tutunmaya çalıştığını vurgulayan Karacaoğlu, şöyle devam etti: "Suriye'de savaşın ve çatışmaların devam ettiği bölgelerde İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri tarafından araştırma yaptık. Araştırma sonucunda, Suriye'nin Şam, Halep, İdlib, Humus, Lazkiye'de yaklaşık 400 bini aşkın yetimin bulunduğunu tespit ettik. İdlib ve Azaz kentlerinde 350 konteyner ve 220 çadırda kalan öksüz ve yetim çocuklar için hizmet veriyoruz." Karacaoğlu, Suriyeli çocukların normal yaşama adepte olabilmeleri ve yaşadıklarını bir nebze olsun unutabilmeleri için psikolojik destek çalışmaları da yaptıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: