Suriye'deki Iç Savaş

GİRESUN (AA) - Suriye'deki iç savaşta Esed rejimine karşı savaşırken hayatını kaybettiği belirtilen Giresunlu Selami Aynur'un baba ocağında üzüntü yaşanıyor.

GİRESUN - Suriye'deki iç savaşta Esed rejimine karşı savaşırken hayatını kaybettiği belirtilen Giresunlu Selami Aynur'un baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Keşap ilçesinde yaşayan baba Mustafa Aynur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla en son 1,5 ay önce internet üzerinden konuştuğunu söyledi. Oğluyla genelde günlük hayatla ilgili konuştuklarını ifade eden Aynur, şunları kaydetti: "Sadece internet üzerinden konuşuyorduk, ben de yurt dışındaydım. Suriye'de olduğunu söylemişti, ben de dönmesini söylemiştim. İnternet üzerinden konuşurken Suriye'deki ortamdan bahsetmedi hiç. Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnsanın içi yanıyor. Zor bir olay, kabullenmesi zor, kaçınılmazla barışmak gerekiyor. Böyle bir olay kaçınılmaz bir olay olduğu için mecburen barışmak gerekiyor. Suriye'deki iç savaşla ilgili ben yorum yapamam. Devlet büyüklerimiz gerekeni yapıyorlardır." Aynur, "Esed'in, oğlunun başına ödül koyduğu" iddiasıyla ilgili bilgisinin olmadığını belirterek, "Benim öyle bir bilgim yok. Zaten olayla ilgili kimseyle görüşme şansım da olmadı. Bilgim yok. Cenazeyi arkadaşları aldı geldi. Arkadaşları kimdir nedir bilemiyorum" dedi. Eşinin vefat ettiğini belirten baba Aynur, oğlunun cenazesini 26 Mart'ta Gönüllü köyünde defnettiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: