Suriye'deki Iç Savaş

  İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'de çocukların salgın hastalık ve açlık riski altında bulunduğunu belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'de çocukların salgın hastalık ve açlık riski altında bulunduğunu belirtti. Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin birçok bölgesinde sağlık kuruluşlarının zarar gördüğünü kaydetti. Çocukların yeterli gıda alamaması nedeniyle salgın hastalık riskiyle karşı karşıya bulunduğunu belirten Karacaoğlu, su sıkıntısı ve hijyen koşullarının iyi olmaması nedeniyle çocuk felci riskinin de her geçen gün daha da arttığını vurguladı. Ülkede sağlık sisteminin tamamen çökmesi nedeniyle de hastalıklarla mücadele edilemediğini belirten Karacaoğlu, "Temiz içme suyu kullanamamaları, banyo yapamamaları çocukların hastalıkla mücadele etmelerine imkan vermiyor. Suriye'de binlerce çocuk risk altında bulunuyor. Saldırıların devam etmesiyle birçok bölgeye yeterli sağlık ekipmanı ve gıda ulaşamıyor ve hastalıklar daha da yaygınlaşıyor" diye konuştu. Sadece Türkiye sınırına yakın kamplarda 60 bini aşkın Suriyeli çocuğun bulunduğunu ifade eden Karacaoğlu, bu çocukların başta temiz su kaynağı olmak üzere gıda ve kıyafete ihtiyacı olduğunu söyledi. Karacaoğlu, çocuk felcinin, ağız yoluyla vücuda girerek bağırsaklarda çoğaldığını, kalabalık olarak yaşanan yerlerde ve hijyen düzeyi yetersiz olduğunda bulaşma oranının daha da arttığını kaydetti. İHH olarak Suriye'de son dönemde iyice yaygınlaşan çocuk felciyle ilgili kampanya başlattıklarının altını çizen Karacaoğlu, her konuda Suriye'ye desteklerinin sürdüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: