Suriye'deki Iç Savaş Adilcevaz'a Da Yansıdı

Suriye'de yaşanan iç savaş, Adilcevaz esnafını da olumsuz etkiledi.

Suriye'de yaşanan iç savaş, Adilcevaz esnafını da olumsuz etkiledi.

Her gün onlarca İranlı'nın Suriye'ye gitmek üzere gelip konaklığı tesisler, Suriye'deki iç savaş nedeniyle birer birer kapanıyor.

Adilcevaz-Ahlat karayolu üzerinde bulunan tesislerden birinin sahibi olan Abdullah Türkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzergah üzerinde bulunan 6 tesisin de kapanma noktasına geldiğini kaydetti.

Türkan, şöyle konuştu:

"İran'dan gelerek Suriye'deki Hazreti Zeyneb'in türbesini ziyarete giden onlarca kişi, otobüslerle tesislerimizde mola verip, yemek yer, çay içer, alışveriş yapıp öyle ayrılırlardı. Şimdi iç karışıklık nedeniyle hiçbir İranlı Suriye'ye gitmiyor. Böyle olunca tesislerimiz boş kaldı. Sırf bu tesiste 10 aile geçimini sağlıyordu. Adilcevaz Ahlat arasında böyle 6 tane daha tesis var ve hepsi de kapanma noktasına geldi. Çünkü hepimizin müşterisi İranlılar'dı."

Reklam
Reklam

Muhabir: Oktay Bayar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: