Suriye'deki mahkumlar Türkiye'ye getiriliyor

KİLİS (İHA) - AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, Suriye'de işledikleri suçlar nedeniyle cezaevlerinde bulunan Türk mahkumların, cezalarının kalan kısımlarını Türkiye'de çekmek isteyenlerin nakli için iki ülke arasında görüşmeler yapıldığını söyledi.

Nakil konusunda iki ülke arasında bir anlaşma bulunmadığına işaret eden Kara, sorunun giderilmesi için Türkiye-Suriye arasında görüşmelerin sürmekte olduğunu belirtti. Nakil sorununun bir anlaşma temelinde sonuçlandırılabilmesi için Temmuz 2006'da Türk Adalet Bakanlığı'nca Suriye'ye bir anlaşma taslağı iletildiğini hatırlatan Kara, Aralık ayı ortalarında iki ülkenin Adalet Bakanlığı yetkililerinin Ankara'da bir araya geldiğini kaydetti. Ankara'daki heyetler arası görüşmelerde Türk tarafının önerdiği metin üzerinde mutabakata varıldığına dikkat çeken Kara, bundan sonrası için söz konusu metnin imza ve onay işlemlerinin bekleneceğini söyledi.
Kara, sözleşmenin başka ülkelerle olan diğer sözleşmelerde olduğu gibi, mahkumun talep etmesi ve bu talebin de hüküm ve infaz yetkili makamlarınca kabulü şartıyla hükümlünün vatandaşı olduğu ülkeye naklini düzenlediğini hatırlattı.

Reklam
Reklam