Suriye’deki Olaylar

Suriye’de, Beşer Esad’a bağlı rejim yanlısı ordu birlikleri ile muhalifler ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki...

Suriye’de, Beşer Esad’a bağlı rejim yanlısı ordu birlikleri ile muhalifler ve Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar ülke geneline yayılarak devam ediyor. Çatışmaların her geçen gün Türkiye sınırına daha da yaklaştığı belirtiliyor.

Ülkede, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve Suriye Güvenlik Konseyi Üyelerinin ölümü ile sonuçlanan intihar saldırısı sonrasında artan ve şiddetini arttıran çatışmalardan kaçan Suriyeliler ise Türkiye’ye sığınıyor. Gecenin karanlığından yararlanan 208 Suriyeli daha Türkiye’ye sığındı.

Reklam
Reklam

Aralarında Suriye Ordusundan kaçan üst düzey komutan ve askerler ile ailelerinin de bulunduğu 208 Suriyeli, Hatay’ın Reyhanlı İlçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köylerinin sınırından Türkiye’ye giriş yaptı.

Çatışmalarda yaralanan sivil ve askerlerin de aralarında bulunduğu Türkiye’ye sığınan 208 kişilik Suriyeli grubun içerisinde Suriye Ordusunda görevli 1 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı ve 3 yüzbaşı ile ailelerinin de bulunduğu belirtiliyor.

Sınırdan güvenlik tedbirleri altında alınan Suriyeliler, Reyhanlı İlçesindeki Hac Konaklama Tesislerine getirildi. Türkiye’ye sığınan Suriyeli asker ve aileleri Hatay’daki Apaydın Çadır Kentine, sivil Suriyeliler ise Şanlıurfa’ya gönderildi.

Yaralı Suriyeliler de ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların Suriye’nin İdlip kentine bağlı belde ve köylerde çıkan çatışmalarda yaralandığı belirtiliyor.

KİMYASAL SİLAH KORKUSU

Türkiye’ye sığınan Suriyeli komutanlar, Beşer Esad’ın, bir yılı aşkın süredir ülkelerinde yaşanan çatışmalarda sivil halka yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 18 binden fazla insanın ölümüne neden olduğunu iddia ediyor. Esad’a bağlı Suriye Ordu birliklerinin, özellikle Suriye Güvenlik Konseyi Üyelerinin ölümü ile sonuçlanan intihar saldırısının ardından sivillere yönelik saldırılarının şiddetini arttırdığını ileri sürülüyor. Beşer Esad’ın, Suriye Ordusuna ‘şiddeti arttırın ve intikam alın’ talimatı verdiğini ileri süren Suriye’den kaçan komutanlar, Esad’ın ve Suriye Ordusunun, kimyasal silah kullanmasından endişe ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: