Suriye'deki Olaylar

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye'deki son durumun endişe verici olduğunu söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye'deki son durumun endişe verici olduğunu söyledi.

Akgöl, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de yaşanan olayların en çok Hatay'ı etkilediğini, fakat son dönemde bu sorunun tüm ülkeyi etkilemeye başladığını ifade etti.

CHP olarak bu soruna en başından beri Suriye'nin iç meselesi olarak gördüklerini belirten Akgöl, "Suriye maalesef şu anda üçe bölünmüş durumda. Türkiye sınırına yakın bölgelerin muhaliflerin eline geçmesi ve Türk TIR'larının yakılıp yağmalanmasını endişe içinde izliyoruz. Suriye'deki son durum endişe verici. Bundan sonra ne olacağını kimse bilmiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hükümetin konuya daha kalıcı ve etkin çözümler sunması gerektiğini vurgulayan Akgöl, yakılan Türk TIR'larının akıbetinin ne olacağının kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti.

Yakılan ve yağmalanan TIR'ların zararlarının kimler tarafından karşılanacağı konusundaki belirsizliğin giderilmesini isteyen Akgöl, daha önce 50-60 bin kişinin ekmek parasını kazandığı Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanma noktasına gelmesinin vatandaşları mağdur edeceğini söyledi.

Akgöl, 24 Temmuz Basın Bayramı'nın tüm basın mensupları için hayırlı olması dileğinde bulunarak, meclis olarak basının daha özgür bir şekilde fikirlerini aktarabilmesi için bir çalışma başlatacaklarını ifade etti.

HGC Başkanı Ahmet Yetişen ise basında sansürün kaldırıldığı gün olarak kutlanan Basın Bayramı'nda ne yazık ki hala bazı eksiklerin varlığını devam ettirdiğini söyledi.

Basının tam anlamıyla kendini ifade edecek bir zemine kavuşmasının çok önemli olduğunun altını çizen Yetişen, meclis tarafından yapılacak düzenlemelerle gazeteciliği bu işi bilen insanlar tarafından yapılmasının önünün açılması gerektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdulgafur Kılıç/İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: