Suriye'deki Olaylar

Türk Kızılayı'na ait ilaç ve gıda malzemesi yüklü 2 kamyon, Karkamış Sınır Kapısı'nda bekletiliyor.

Türk Kızılayı'na ait ilaç ve gıda malzemesi yüklü 2 kamyon, Karkamış Sınır Kapısı'nda bekletiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gıda ve ilaç malzemesi taşıdığı belirtilen 2 kamyon, Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne gitti.

Muhafaza müdürlüğünde bekletileceği öğrenilen kamyonlardaki gıda ve ilaçların ülkelerindeki olaylardan kaçarak Karkamış'a gelebilecek Suriyelilere dağıtılacağı belirtildi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Kızılay ekiplerince Karkamış Sınır Kapısı'na getirilen araçlarda gıda ve tıbbi malzeme bulunduğunu, bu yardımların gelebilecek Suriyeli vatandaşlara verileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

-Trafik kazasına müdahale ettiler-

Bu arada sınır kapısına giden araçlardaki Türk Kızılay'ı sağlık ekipleri, yolda rastladıkları trafik kazasına da müdahale etti.

Y.K.D'nin kullandığı 27 L 2211 plakalı kamyonetin Yolağzı köyü mevkisinde çarptığı bisikletteki Bilal Habeş Ünal (8) ile Mehmet Ali Ünal'a (5) sınır kapısına giden Kızılay sağlık görevlileri müdahalede bulundu.

Bu sırada olay yerinden makam aracıyla geçen Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül de aracından inerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Yaralı iki çocuk ilk müdahalenin ardından Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan Mehmet Ali Ünal, buradan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Araç sürücüsü Y.K.D'nin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: