Suriye'deki Olaylar

Yaşanan olaylar nedeniyle temel ihtiyaç malzemesi sıkıntısı çeken sınır bölgesindeki kimi Suriyeliler, bunu Kilis'ten gidermeye çalışıyor.

Yaşanan olaylar nedeniyle temel ihtiyaç malzemesi sıkıntısı çeken sınır bölgesindeki kimi Suriyeliler, bunu Kilis'ten gidermeye çalışıyor.

Halep kenti ve çevresinde son günlerde yaşanan çatışmalar, bölgede bazı temel ihtiyaç maddelerinin temini konusunda sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor.

Bu çerçevede çeşitli malzemeler ve tüp gaz arayışına giren Suriyeliler, pasaportlarıyla veya sınır bölgesinden Türkiye'ye giriş yaparak, aldıkları tüpleri ve çeşitli malzemeleri ülkelerine götürüyor.

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Memiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan enerji sıkıntısı nedeniyle son günlerde Suriyelilerin tüp gaza yoğun bir talebi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Memiler, ihtiyaçlarını Kilis'ten gidermeye çalışan Suriyelilerin taleplerini ellerinden geldiğince karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Tüp gaz bayi Cafer Kurt ise Suriye'de bir çok sıkıntının yanında son günlerde tüp gaz sıkıntısının da yaşanmaya başladığını ifade ederek, "Suriye'de tüp gaz sıkıntısı var, ekmek, yiyecek, benzin sıkıntısı var. Biz de Suriyelilerin Müslüman kardeşi olarak, elimizden geldiği kadarıyla bütün ihtiyaçları gibi tüp gaz ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Suriyeliler, bizden kendi ihtiyaçlarına karşılayacak kadar tüp alıyor" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Ekinci - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: