Suriye'deki Olaylar

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 16 Suriyeli, Adana'da tedavi altına alındı. Suriyeli yaralılardan biri hastanede yaşamını yitirdi.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 16 Suriyeli, Adana'da tedavi altına alındı. Suriyeli yaralılardan biri hastanede yaşamını yitirdi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köylerinden sınıra gelerek Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli 16 yaralı, Adana'ya getirildi.

Yaralılardan 14'ünün yanık, birinin silah yaralanması, diğerinin ise kırık tedavisi gördüğü belirtildi. Yaralılardan 11'i Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde tedavi altına alındığı, Suriyeli bir erkek yaralının tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi

Reklam
Reklam

-2 bin 29 Suriyeli, Adana'da-

Kilis ve Hatay'dan Türkiye'ye giriş yapan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) YURTKUR Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda konaklamaya devam ediyor.

Adana'ya gelen Suriyeli sayısının 2 bin 29'a ulaştığı kaydedildi. Burada konaklayan Suriyeliler'e 24 süreyle sağlık hizmeti verildiği, 1 bebeğe gerekli aşılarının yapıldığı 115 kişinin yurtta kurulan sağlık merkezinde tedavi gördüğü bildirildi.

Suriyelilerden şu ana kadar hastaneye sevk edilen 16'sının tedavilerinin ardından taburcu olarak yurda yeniden getirildiği bildirildi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: