Suriye'deki Olaylar

Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında askerler ile 2 yaralı çocuğun bulunduğu 494 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında askerler ile 2 yaralı çocuğun bulunduğu 494 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı.

Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelen, aralarında askerler ve 2 yaralı çocuğun da bulunduğu 494 Suriyeli, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı hac konaklama tesislerine getirilirken, yaralı çocuklar Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda yaralandıkları belirtilen çocuklar, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Çocukların cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Reklam
Reklam

Gelen Suriyeliler arasında bulunan 1 üsteğmen ve 1 teğmen ile aileleri Apaydın Kampı'na, diğerleri ise Osmaniye ve Adana'ya gönderildi. Suriyelilerin, yanlarında televizyon, vantilatör, mutfak eşyası, halı, elektrikli süpürge ve yiyecekler getirdikleri gözlendi.

Bu arada önceki günlerde çatışmalarda yaralanarak getirildikleri Türkiye'de çeşitli hastanelerde tedavi görürken hayatlarını kaybeden 3 Suriyelinin cenazeleri de sınıra gelen akrabalarına teslim edildi.

Muhabir: Cem Genco/Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: