Suriye'deki Olaylar

Suriye'nin Lazkiye kentinden gelen çatışma sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden duyuldu.

Suriye'nin Lazkiye kentinden gelen çatışma sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden duyuldu.

Suriye'nin Lazkiye kenti Bayır-Bucak bölgesinden dün akşam saatlerinde başlayan patlama sesleri, Yayladağı ilçe merkezinden de duyuluyor.

Suriye Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Turgay Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin Lazkiye'nin Türkmen bölgesindeki saldırılarını arttırdığını belirtti.

Özellikle Türkmen köylerinin bulunduğu Bayır-Bucak bölgesindeki Gebere, Nisiybin, Murtlu ve Dervişen köylerinin ağır silahlarla vurulduğunu ifade eden Molla, "Lazkiye kentinde son 48 saat içerisinde en az 29 kişi öldü, 48 kişi yaralandı. Bölgeden acı haberler gelemeye devam ediyor. Esed güçleri bu bölgelere karadan giremediğininden, uzaktan havan topu ve tanklarla saldırıyor. Birçok ev yerle bir oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: