Suriye'deki Olaylar

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinin kontrolünü ele geçirdiği belirtilen muhalifler, mevcut yönetimin bayrağını indirip, yeşil,

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinin kontrolünü ele geçirdiği belirtilen muhalifler, mevcut yönetimin bayrağını indirip, yeşil, beyaz ve siyah renklerden oluşan 3 yıldızlı bayrak astı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan bölgede muhaliflerin sınır kapısını ele geçirmesinden bir süre sonra silah sesleri kesildi. Çatışmaların ardından gümrük müdürlüğü binasına Özgür Suriye Ordusu'nu temsil eden yeşil, beyaz ve siyah renklerden oluşan 3 yıldızlı bayrak asıldığı görüldü.

Reklam
Reklam

Bu arada çatışmalar esnasında yaşadıkları bölgeyi terk eden, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli sınırı geçerek, geldikleri Türkiye'de güvenlik güçlerine sığındı. Sığınmacılar işlemlerinin ardından Süleyman Şah Çadır Kenti'ne yerleştirildi.

Olaylarda yaralananlar da sınırdan Türkiye'ye getiriliyor.

Muhabir: Müslüm Etgü - Mehmet Güldaş / İsmail Fidan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: