Suriye'deki Olaylar

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmaları Akçakale'deki evlerinde izleyen vatandaşlar, akrabalarının durumunu merak ediyor.

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmaları Akçakale'deki evlerinde izleyen vatandaşlar, akrabalarının durumunu merak ediyor.

AA muhabirinin görüştüğü Haşim Bozkurt, amcasının çocuklarının Tel Abyad ilçesinde yaşadığını ve bir süreden beri kendileriyle telefon irtibatı kuramadıklarını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin dünden bu yana kuşattıkları Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmesinin sevincini yaşadıklarını ifade eden Bozkurt, "Çatışmaları burada, evlerimizin damından izledik. Muhalifler sınır kapısını ele geçirdi. Ancak çatışmalar sürüyor. Akrabalarımdan haber alamıyorum, umarım başlarına kötü bir şey gelmez" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Halit Bozkurt da dün yaşanan çatışmalar esnasında bir kurşunun sınırın karşısında bulunan evinin damındaki su deposuna ve duvarlara isabet ettiğini kaydetti.

Bu arada Türkiye'ye sığınan Rakka Barosuna kayıtlı Türkmen kökenli Avukat Muhittin Dedeoğlu ise 40 yıldan bu yana ülkesinin özgürleşeceği günü beklediklerini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmesinin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Dedeoğlu, "Oğlum da orada muhaliflerin safında savaşıyor. İnşallah en kısa sürede ülkenin tamamını ele geçirirler" dedi.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmeye çalışan Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı askeri birlikler arasında 2 günden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanmış, bugün öğlen saatlerinde ise muhalifler sınır kapısını ele geçirmişti.

Bu arada Türkiye sınırına yakın bölgede yaşanan çatışmadan seken kurşunlar, Akçakale'deki binalara da isabet etmiş, biri çocuk 3 Türk vatandaşı yaralanmıştı.

Özellikle sınırın karşı tarafındaki çatışmalarda akrabalarının durumunu merak eden Türk vatandaşlarının evlerinin çatısına ve sınır bölgesine gitmesi zaman zaman tehlikeye neden oluyor.

Reklam
Reklam

Belediye hoparlörlerinden vatandaşların sınıra yaklaşmaması için anonslar yapılırken, güvenlik güçleri de güvenlik önlemlerini artırıyor.

Muhabir: Mehmet Güldaş - Müslüm Etgü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: