Suriye'deki Olaylar

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde muhaliflerin bir polis karakolunun kontrolünü daha ele geçirdiği bildirildi.

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde muhaliflerin bir polis karakolunun kontrolünü daha ele geçirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tel Abyad ilçesinin kontrolünü ele geçirmek amacıyla Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında birkaç günden bu yana aralıklarla çatışmalar devam ediyor.

Daha önce kuşattıkları Tel Abyad Sınır Kapısı ve istihbarat merkezinin kontrolünü ele geçiren muhalifler, Türkiye sınırında Tel Abyad'ın merkezinde bulunan ve bir süreden beri çevresini kuşattıkları bir polis merkezini ele geçirdi. Söz konusu binada bulunan ve çevreyle irtibatının kesildiği öne sürülen güvenlik görevlilerinin ikna edilerek, merkezin ele geçirildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Bu arada binanın yakınlarında bulunan ve yönetimi simgeleyen bayrağın indirildiği görüldü. Bu sırada herhangi bir çatışma sesi duyulmadı.

Öte yandan Tel Abyad ilçesindeki çatışmalardan kaçan bazı kişiler sınırı aşarak Türkiye'ye geldi. Söz konusu kişilerin Süleyman Şah Çadır Kenti'ne yerleştirildiği belirtildi.

Muhabir: Mehmet Güldaş - Yasin Dikme

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: