Suriye'deki Olaylar

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle, Akçakale'de sınıra yakın bölgelerdeki okullarda eğitime bugün

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle, Akçakale'de sınıra yakın bölgelerdeki okullarda eğitime bugün de ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında zaman zaman çıkan çatışmalar nedeniyle 15 okulda bugün ders yapılmadı.

Öğrenci velisi Hadi Asrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun sınıra yakın Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrenim gördüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Söz konusu okulda da eğitime ara verildiğini anlatan Asrak, Tel Abyad'taki bombardıman nedeniyle tedirgin olduklarını, artık çatışmaların bir an evvel bitmesini ümit ettiklerini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'nun yaklaşık 2 hafta önce ele geçirdiği Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, zaman zaman şiddetlenen çatışmalarda seken kurşun ve şarapnel parçalarının Akçakale'de bazı noktalara isabet etmesi nedeniyle, ilçenin sınır bölgesindeki okullarda daha önce de bir kaç gün eğitime ara verilmişti.

Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: