Suriye'deki Olaylar

Ülkelerinde çıkan olaylarda yaralanan 13 Suriyeli Türkiye'ye getirildi, Hatay'daki hastanede tedavi gören 2 Suriyeli ise hayatını kaybetti.

Ülkelerinde çıkan olaylarda yaralanan 13 Suriyeli Türkiye'ye getirildi, Hatay'daki hastanede tedavi gören 2 Suriyeli ise hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Suriye'nin İdlip kentine bağlı köy ve kasabalar da, Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda, mermi veya şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenilen aralarında muhalif askerlerin de bulunduğu 13 Suriyeli Türkiye'ye getirildi.

Akrabaları tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirilen yaralılar, burada hazır bekleyen ambulanslarla Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Suriye'nin İdlip kentinde çıkan olaylarda yaralanan ve Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırından Türkiye'ye getirilen 2 Suriyeli ise tedavi gördüğü Hatay'da hayatını kaybetti. 2 Suriyelinin cenazesi, ailelerinin isteği üzerine sınırdan ülkelerine gönderildi.

Bu arada, dün gece saatlerinde, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyünün karşısında bulunan Harim kasabasında, Suriye ordusu ile muhalif birlikler arasında çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Çatışma seslerinin zaman zaman Beşaslan köyünden de duyulduğu bildirildi.

Muhabir: Cem Genco - Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: