Suriye'deki Olaylar

ŞANLIURFA (A.A) - Kızılay, Gaziantepli bir iş adamının katkılarıyla ülkelerindeki olaylardan kaçıp Ceylanpınar'da yakınlarının yanına sığınan Suriyeli ailelere gıda yardımında

ŞANLIURFA (A.A) - Kızılay, Gaziantepli bir iş adamının katkılarıyla ülkelerindeki olaylardan kaçıp Ceylanpınar'da yakınlarının yanına sığınan Suriyeli ailelere gıda yardımında bulundu.

Haseke kentine bağlı Ra'sulayn bölgesinde 3 hafta önce ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında yaşanan şiddetli çatışma ve hava bombardımanından kaçan Suriyeliler, Ceylanpınar'a geldi.

Kimi aileler, geçici olarak ilçedeki akrabalarının evine yerleşirken bazıları da ilçedeki Telhamut veya Akçakale'deki Süleyman Şah Çadır kentlerine yönlendirildi. Bu süre içerisinde akrabalarıyla kalan ailelere yardımda bulunmak isteyen Gaziantepli hayırsever bir iş adamı, Kızılay Ceylanpınar Şubesi'yle irtibata geçerek, gıda maddelerinden oluşan 2 bin paketlik yardım malzemesini ulaştırdı.

Reklam
Reklam

Kızılay yetkilileri, Ceylanpınar Kaymakamlığı'nca belirlenen ailelere yardım paketlerini dağıtmaya başladı.

Kızılay Ceylanpınar Şube Başkanı Abdurrahman Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakamlığın kontrolünde şu ana kadar bin 500 yardım kolisi dağıttıklarını söyledi.

Çalışmaların 3 gün daha devam edeceğini ifade eden Sarıca, 500 koli gıda maddesini bu süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.

Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: