Suriye'deki Olaylar

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye ordusuna ait helikopterin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesinde keşif uçuşu yapması üzerine tedirgin olan, aralarında kadın

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye ordusuna ait helikopterin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesinde keşif uçuşu yapması üzerine tedirgin olan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi, Türkiye sınırına yakın bir noktada beklemeye başladı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan ve geçen aydan bu yana Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki Ra'sulayn'da öğle saatlerinde ordu birliklerine ait bir helikopter bölgede keşif uçuşu yapmaya başladı.

Ceylanpınar'dan da görülebilen askeri helikopterin uçuşu sırasında hava bombardımanı korkusu yaşayan çok sayıda Suriyeli, bulabildikleri araçlarla Türkiye sınırına yakın, güvenli alanlara gidip beklemeye başladı.

Reklam
Reklam

Bu arada sınırda görev yapan ve Ra'sulayn'daki gelişmeleri takip eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin önlemlerini artırdığı görüldü.

Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: