Suriye'deki Olaylar

Suriye'deki Esed ordusu ile muhalif güçler arasında çıkan olaylarda yaralanan 14 Suriyeli Türkiye'ye getirildi. Durumu ağır olan biri çocuk 2

Suriye'deki Esed ordusu ile muhalif güçler arasında çıkan olaylarda yaralanan 14 Suriyeli Türkiye'ye getirildi. Durumu ağır olan biri çocuk 2 kişi, yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Suriye'nin İdlib kentinde çıkan çatışmalarda yaralanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 14 Suriyeli akrabalarının yardımıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi.

Sınırda hazır bekletilen ambulanslara alınan Suriyeli yaralılar, Hatay'daki hastanelere kaldırıldı.

Yaralılar arasında bulunan ve durumu ağır olan biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

-Acılı babanın feryadı-

Esed güçlerinin attığı bombanın el Terip kasabasındaki evlerine isabet etmesi sonucu çocuğunun bacağının koptuğunu ifade eden Suriyeli baba, "Artık savaşın durmasını istiyoruz. Çok sayıda yakınımızı ve dostumuzu kaybettik. Suriye'de durumlar her geçen gün daha kötüye gidiyor" diye feryat etti.

Yaralılarla gelen refakatçiler ise Suriye'nin Türkiye'ye yakın köylerinde yoğun çatışmaların yaşandığını, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu söyledi.

Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: