Suriye'deki Olaylar

Libyalı iş adamı Abdulrahim Elbizanti, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sınırı yakınlarında yaşamlarını sürdüren Suriyeliler için İdlib'e bağlı Atma kasabasına bin

Libyalı iş adamı Abdulrahim Elbizanti, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sınırı yakınlarında yaşamlarını sürdüren Suriyeliler için İdlib'e bağlı Atma kasabasına bin kişilik çadır kurulacağını belirtti.

Gönüllü arkadaşlarıyla Libya'dan Türkiye'ye Suriye halkına yardım için geldiklerini belirten Elbizanti, Libya'da kurdukları bağlantılarda Suriye halkına un, kuru gıda, battaniye, ilaç yardımı yaptıklarını söyledi.

Suriye'de yerleşim yerlerine olan saldırıların artması nedeniyle halkın Türkiye sınırı yakınlarına kaçışının hızlandığını ifade eden Elbizanti, saldırılardan kaçan halkın evleri terk ederek güvenli bölgelere akın ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Kış aylarıyla bölgedeki yaşam alanlarının daha da zorlaştığını vurgulayan Elbizanti, oradaki halkın her türlü yardıma ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle Atma kasabasına bin kişilik 200 çadır daha kuracaklarını söyledi.

Türkiye'nin Suriye halkı için büyük bir şans olduğunu belirten Elbizanti, yardımlar için Suriyeli sivil toplum örgütleriyle görüşmelerini sürdürdüklerini, tüm devletlere ve uluslararası yardım kuruluşlarına insani yardım için çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: