Suriye'deki Olaylar

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Salkin kasabasında, rejime bağlı birliklerin düzenlediği hava saldırısında bir cami ile Suriyelilerin barındığı okulun bombalanması sonucu

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Salkin kasabasında, rejime bağlı birliklerin düzenlediği hava saldırısında bir cami ile Suriyelilerin barındığı okulun bombalanması sonucu yaralandığı belirtilen 30 kişi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Salkin kasabasında Suriyeli sivillerin barındığı okul ile bir camiye hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda Suriyelinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Türkiye sınırına yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki kasabada gerçekleşen hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Saldırı sonucu yaralanan 30 Suriyeli, yakınları tarafından Hatay'ın Reyhanlı İlçesine bağlı Beşaslan köyü ile Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yaralılar, Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Yaralılar arasındaki durumu ağır olan 2 Suriyeli ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaralılarla birlikte gelen bazı refakatçiler, "Barındığımız okulda tam yemek sırasında havadan saldırı düzenlendi. Onlarca yaşamını yitiren kardeşimiz ve yaralımız var. Allah'ım bize yardım et" diye konuştu.

Muhabir: Cem Genco / Emin Sansar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: