Suriye'deki Olaylar

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye Ordusu'nun Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesine yönelik hava saldırılarının ardından bazı vatandaşlar, Türkiye sınırına yakın noktalarda

ŞANLIURFA (A.A) - Suriye Ordusu'nun Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesine yönelik hava saldırılarının ardından bazı vatandaşlar, Türkiye sınırına yakın noktalarda bekleyişlerini sürdürüyor.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan, Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki Ra'sulayn'da yerleşim merkezlerine dün hava saldırısı düzenledi.

Gün içerisinde birkaç kez bombalanan ilçede yaşayan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda Suriyeli dünden bu yana geldikleri Türkiye sınırında bekliyor.

Reklam
Reklam

Geceden beri çatışma sesinin duyulmadığı bölgede yaşanan gelişmeler, sınır hattında devriye görevi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca da takip ediliyor.

Bu arada Ra'sulayn'da akrabası olan bazı Ceylanpınarlılar, gelişmeleri sınıra yakın noktalarda izliyor.

Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: