Suriye'deki Olaylar

Merkezi Mardin'de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, Suriye halkının 2 yıldan uzun bir süredir ciddi

Merkezi Mardin'de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, Suriye halkının 2 yıldan uzun bir süredir ciddi bir dramla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Akgül yaptığı yazılı açıklamada, Banyas katliamının islam dünyasında yeni bir travma oluşturduğunu, politik çıkarlara dayalı polemikleri sürdürerek insanlık katiline destekçi olanların tarih önünde bu katliamların ortağı olarak anılacağını ifade etti.

En başından beri komşuluk sınavını alnının akıyla geçen Türkiye'nin Suriye konusunda uluslararası arenada yalnız bırakıldığını ileri süren Akgül, sorunun sadece insani yardımlarla çözülemeyeceğinin iyice anlaşıldığını, farklı girişimlerin başlatılmaması halinde Banyas türü katliamların daha da artacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Akgül açıklamasında şunlara yer verdi:

"Suriye halkı 2 yıldan uzun bir süredir ciddi bir dramla karşı karşıya kalmaktadır. Ne İsrail'in islam ülkesi Suriye'yi dilediği gibi bombalamasına, ne de İsrail'in gizli piyonu gibi çalışan Beşşar Esed'in kendi halkını kıyımdan geçirmesine seyirci kalınmaması gerekir. İslam dünyasının hamasi nutuklar yerine bir an önce müdahil olması gerekir. ABD ve Fransa'nın Ürdün sınırında yeni bir muhalif grup oluşturma çabaları da Esed sonrası kontrolü elde tutmaya yönelik bir girişim olduğunu düşünüyoruz."

Muhabir: İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: