Suriye'deki Olaylar 3'üncü Yılında

Suriye Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Turgay Molla Musa, Suriye halkının devrimden, özgür Suriye hayalinden asla vazgeçmediğini belirtti.

Suriye Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Turgay Molla Musa, Suriye halkının devrimden, özgür Suriye hayalinden asla vazgeçmediğini belirtti.

Musa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Mart 2011 yılında başlayan Suriye'deki olayların 3'üncü yılına girdiğini, ülkedeki şiddetin ise devam ettiğini belirtti. Devrimin uzamasında birçok etkenin yer aldığını ifade eden Musa, bunlardan en önemlisinin Suriye muhalefetine bilinçli olarak yeterince desteğin verilmemesi olduğunu söyledi.

Suriye üzerinde çok ciddi planlar yapıldığını savunan Musa, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Suriye, bazı ülkeler için denek haline bile getirildi. Maalesef Suriye'nin dostları da bazı fikirde olamadı. Bununla beraber muhalefette hem askeri hem de siyasi olarak geç birliktelik sağlandı. Bunun gibi bazı nedenlerle Suriye'deki devrim 2 yıldır devam ediyor. Ancak, Suriye halkı devrimden, özgür Suriye hayalinden asla vazgeçmedi. Hatta bu hayal daha da kamçılanıyor."

Bu süreçte en büyük etkenlerden birinin Rusya olduğunu vurgulayan Musa, rejime en büyük desteği verdiğini belirttiği Rusya ile anlaşıldığı takdirde Esed'in gideceğini söyledi.

Suriye'de masum insanları ölmeye devam ettiğini vurgulayan Musa, "Başka bir ülkede bir insan öldüğünde tüm ülkeler harekete geçiyor. Suriye'de her gün onlarca kadın ve çocuk hayatını kaybediyor. Diyalogsa diyalog, askeri çözümse askeri çözüm. Her ne olursa olsun Suriye halkı bu işkencenin bir an önce bitmesini istiyor" dedi.

Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: