Suriye'deki Olaylar Futbolu Da Etkiledi

ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Sait Aydın - Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulyan bölgesindeki çatışmalardan etkilenen sınır komşusu Ceylanpınar'ın

ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Sait Aydın - Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulyan bölgesindeki çatışmalardan etkilenen sınır komşusu Ceylanpınar'ın amatör ligde mücadele eden 3 futbol takımı, konumlarını korumak kaydıyla ligden çıkartıldı.

Bölgede 1 hafta süren ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin büyük ölçüde denetimi sağlamasıyla sona eren çatışmalarda, seken şarapnel ve mermiler, Ceylanpınar'a kadar ulaştı. Bu nedenle tedirgin olan bazı vatandaşlar ilçeyi terk etti.

Bazı sporcuların da ilçeden ayrılması ve bölgede çatışmalar nedeniyle tedirginliğin hakim olması nedeniyle, bazı kulüp yöneticileri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na (ASKF) müracaat ederek ligden çekilmek istediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Yapılan değerlendirmenin ardından Süper Amatör Küme'de mücadele eden Ceylanpınar TİGEM Spor'un yanı sıra Amatör Küme takımlarından Ceylanpınar Demirspor ve Ceylanpınar Belediyespor takımlarının ligden çıkarılması kararlaştırıldı.

-ASKF Başkanı Canbeyli-

Şanlıurfa ASKF Başkanı Bahattin Canbeyli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu takımları 2012- 2013 futbol sezonunda kendi konumlarını korumak kaydıyla ligden çıkardıklarını söyledi.

Takımların yöneticilerinin bölgede yaşanan olaylar nedeniyle oyuncularının maçlara gelemediğini bildirdiğini aktaran Canbeyli, bunun üzerine durumu Vali Celalettin Güvenç'e ilettiklerini söyledi. Ardından Futbol Federasyonu ile temas kurup, müracaatı aktardıklarını ifade eden Canbeyli, "3 takımı, 2012-2013 futbol sezonunda kendi konumlarını korumak kaydıyla ligden çıkarttık. Çoğu sporcular maça gelemiyor, ilçeden çıkamıyor, bazıları da ilçeden ayrıldıkları için böyle bir karar aldık. Takımları lig fikstüründen de çıkarttık. Gelecek yıl aynı konumlarında lige kaldıkları yerden devam edecekler. İnşallah bir daha böyle olaylar olmaz, kulüplerimiz de bu şekilde zarar görmez."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: